puriFICAT™ - antrenat pentru ficatul tău

puriFICAT™ conține extracte de plante care îmbunătățesc digestia prin stimularea secreției de acizi gastrici, a bilei, a apetitului și a protecției hepatice.

Acțiunea de protecție din extractele de plante este intensificată de prezența fosfolipidelor și a vitaminei E.

puriFICAT™ este un supliment alimentar ce conţine extracte de plante care:
  • susțin sănătatea ficatului (Turmeric, Anghinare)
  • ajută la menținerea nivelului normal al lipidelor hepatice (Turmeric)
  • susțin apetitul / pofta de mâncare (Turmeric)
  • susțin digestia și sănătatea tractului intestinal, asigurând confortul digestiv (Anghinare, Mentă)
  • ajută în caz de flatulență și spasm (colici) abdominale (Mentă)

Vitamina E contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Ingrediente active
Vitamina E
Turmeric
Ridiche neagră
Anghinare
Mentă
Fosfolipide din Soia
Turmeric și Ridiche neagră

Conțin substanțe cu acțiune bine definită și colegiotică.

Anghinare

Protejează ficatul de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi.

Fosfolipide

Contribuie la regenerarea rapidă a celulelor hepatice în eventualitatea lezării acestora.

Extracte de plante

Ingredientele conținute în extractele de plante au proprietăți suplimentare, antiinflamatoare și antibacteriene.

Vitamina E

Vitamina E, este esențială pentru sănătatea omului. Este rezistentă la lumină și căldură, dar este oxidată de uleiurile râncede. Sub formă oxidată are acțiune antioxidantă asupra lipidelor și a vitaminei A. Numită şi vitamina fertilităţii, datorită rolului pe care îl are în procesul fertilităţii, vitamina E face parte dintre substanţele cu o importantă acţiune antioxidantă. Necesarul zilnic de vitamina E este direct proporţional cu vârsta şi cantitatea de acizi polinesaturaţi din alimentele consumate, putând fi asigurat în general de o dietă echilibrată. Bătrânii, femeile însărcinate şi cele care alăpteaza au nevoie de un aport suplimentar de vitamina E.

Vitamina E

Turmeric (Curcuma longa)

Turmericul este o plantă erbacee de origine asiatică, înrudit cu ghimbirul şi cultivat în India, sudul Chinei, Taiwan, Japonia, Indonezia, Africa. Lucrează în mai multe feluri: întâi, protejează împotriva daunelor radicalilor liberi deoarece este un puternic antioxidant. Apoi, reduce inflamația prin scăderea nivelurilor histamine și posibil prin creșterea producerii de cortizon natural de către glandele suprarenale. In al treilea rând, protejează ficatul de mai mulți compuși toxici. In al patrulea rând, s-a arătat că reduce aglomerarea trombocitelor, ceea ce îmbunătățește circulația și susține sănătatea cardiovasculară.

Turmeric (Curcuma longa)

Anghinare (Cynara scolymus)

Are acțiune colereticã, colagogã, antitoxicã hepaticã, hipolipemiantã, diureticã, stimuleazã excreţia colesterolului prin bilã, scad nivelul de colesterol din sânge şi stimuleazã pofta de mâncare. Oxidanții cinarina și silimarina din anghinare reduc prezența toxinelor în corp și facilitează eliminarea lor prin ficat și alte organe. Este indicatã în insuficienţe hepatice şi renale, hepatitã cronicã şi cirozã hepaticã, calculozã biliarã, aterosclerozã, hipercolesterolemii, anorexie, balonare, adjuvant în tratamentul hipertensiunii arteriale, intoxicaţii, balonare, inapetenţă, greaţă şi durerile abdominale.

Anghinare (Cynara scolymus)

Ridiche neagră (Raphanus sativus var.niger)

Ridichea are un efect detoxifiant asupra organismului, ajutand la mentinerea sanatatii ficatului si a functionarii sale normale. In acelasi timp, avand un continut bogat de vitamina B1, calciu, magneziu, poate ajuta in secretia hepatica a bilei. Ficatul este un organ vital pentru corp și ridichea neagră ne poate ajuta să-i stimuleze funcțiile într-o mare măsură. Acesta radacina contine mai multe vitamine (vitamina B1, complexul de vitamina B, vitamina C, etc.) și minerale (calciu, magneziu, etc.) care facilitează fluxul bilei și menține sistemul digestiv sănătos în același timp. De aceea, include ridichea neagra in dieta cat mai mult posibil și vei păstra ficatul sănătos.

Ridiche neagră (Raphanus sativus var.niger)

Mentă (Mentha piperita)

Mentolul produce o uşoarã anestezie a mucoasei gastrice, motiv pentru care preparatele din mentã au acţiune antiemeticã. Menta stimuleazã secreţia şi eliminarea bilei datoritã prezenţei compuşilor flavonoizi. Datorită substanţelor active de excepţie, menta are efect sedativ, dezinfectant, cicatrizant extern, antidiareic, combate transpiraţia , calmează durerile şi reglează tranzitul intestinal. Pe lângă rolul de detoxifiere a ficatului, menta piperată reduce blocajele renale şi curăţă căile urinare, calmând, totodată, stomacul iritat. Este benefică în tratarea problemelor secreției biliare, a digestiei leneșe, în ameliorarea simptomelor sindromului de colon iritabil și în eliminarea gazelor intestinale. Mentolul conținut de mentă are un efect reconfortant asupra intestinului, relaxând musculatura acestuia.

Mentă (Mentha piperita)
Ingrediente activeCantitate per 1 capsulă% Valoare nutrițională de referință*

Extras de Turmeric

50

**

Extras de Ridiche neagră

50

**

Extras de Anghinare

35

**

Extras de Mentă

35

**

Vitamina E

6

50%

Fosfolipide din Soia

Fosfatidilcolină

200

40mg

**

**

* Valoare nutrițională de referință conform regulament 1169/2011
** Doza zilnică nu a fost stabilită

Ingrediente: Fosfolipide din Soia (Glycine max), cu 20% fosfatidilcolină; capsulă: gelatină, dioxid de titan; agent de încărcare: celuloză microcristalină ; extract apos 4:1 (maltodextrină) din rizomi de Turmeric (Cucurma Longa); extract 4:1 din rizomi de Ridiche-neagră (Raphanus Sativa var.niger); extract apos 4:1 (maltodextrină) din frunze de Anghinare (Cynara scolymus); extract 4:1 din frunze de Mentă (Mentha Piperita); agenți antiaglomeranți: săruri de magneziu ale acizilor grași, dioxid de siliciu coloidal; DL-acetat de tocoferil 50% (amidon de porumb, dioxid de siliciu)

Mod recomandat de utilizare: câte 1 capsulă de 1 - 2 ori pe zi, cu apă

A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.

Suplimentele nutritive nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și nici un mod de viață sănătos.

A nu se lăsa la însemâna și la vederea copiilor mici.

A se păstra la temperatura camerei, la loc uscat.

Contraindicat persoanelor alergice la Soia sau la oricare dintre celelalte ingrediente.

A se consuma, de preferință, înainte de data de expirare înscrisă pe ambalaj.