SennACTIV - funcționarea normală a tranzitului intestinal

SennACTIV Supliment alimentar cu extract de Senna și Crușin

Ingredientele din compoziția produsului contribuie la:
  • menținerea confortului intestinal (Senna)
  • susținerea tranzitului intestinal, menținerea funcției normale a colonului (Senna)
  • consistența normală a scaunului, mișcările regulate ale colonului (Crușin)
Ingrediente active
Extract din Senna
Extract din Cușin
Senna

Ajută la menținerea confortului digestiv normal

Crușin

Contribuie la consistența normală a scaunului

Senna (Cassia sp.)

Senna este un gen de plante erbacee mari sau subarbuști ornamentali (1-4 m), din familia leguminoase, originare din Asia, Africa, America și Australia, cu tulpina alburie, puțin tomentoasă în partea superioară, frunze penat-compuse și flori galbene, roșii, dispuse în raceme axilare. În Egipt, Sudan, India și insulele Antile se cultivă pentru frunzele și fructele lor, utilizate ca laxativ și purgativ. Denumirea de senna provine din limba arabă, sana, fiind numele arab al plantei și al frunzelor. Reprezintă unul dintre cele mai utilizate laxative de origine vegetală. Extractul din Senna are un efect laxativ și poate provoca dureri abdominale când este administrat supradozat. Produsul SennACTIV are proporțiile corecte ale ingredientelor enumerate, în doze mici, ceea ce dă un efect laxativ ușor, fără riscul durerii abdominale.

Senna (Cassia sp.)

Crușin (Rhamnus frangula)

Substanţele active din scoarţã imprimã produselor medicinale din cruşin o acţiune laxativã, purgativã, colagogã, antivirală şi colereticã. Efectul laxativ/purgativ se instaleazã lent, dupã 8-10 ore de la administrare şi este diferenţiat în funcţie de dozã. La doze mai mici efectul este mai blând, pe când la doze mai mari efectul este mai intens. S-a constatat cã principiile active purificate au o acţiune relaxantã asupra musculaturii intestinale, în timp ce extractele totale mãresc peristaltismul intestinal. Activitatea laxativă a extractului de Rhamnus frangula, precum și a extractului de Cassia sp. asociat cu stimularea peristalticii gastrointestinale de către compușii din grupul antranoid. Antranoizii irită plexurile nervoase intestinale numai după absorbția din tractul gastro-intestinal și acțiunea lor are loc cu o întârziere de aproximativ 8-10 ore.

Crușin (Rhamnus frangula)
Ingrediente activeCantitate per 1 capsulă

Extract din Senna

20 mg

Extract din Crușin

66.67 mg

Ingrediente: agent de încărcare: celuloză microcristalină; extract hidroetanolic din scoarță de Crușin (Rhamnus frangula), cu 15% glucofranguline; extract 10:1 din frunze de Senna (Cassia Sp.); agenți antiaglomeranți: săruri de magneziu ale acizilor grași, dioxid de siliciu coloidal.

Mod recomandat de utilizare: 1-2 comprimate pe zi, de preferință seara, la culcare, pentru a obține un scaun semilichid în cursul dimineții următoare

A nu se depăși doza recomandată de 2 capsule pe zi.

Suplimentele nutritive nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.

A se păstra la temperatura camerei, la loc uscat.

A se consuma, de preferință, înainte de sfârșitul lunii menționate pe ambalaj.

Atenționări: Produsul nu poate fi utilizat pentru o perioadă lungă de timp (de ex. în constipație obișnuită). Nu administrați femeilor gravide sau care alăptează. Ingredientele din extractul de Senna pot colora urina în culoarea roșie. Colorarea urinei nu este periculoasă pentru sănătatea ta. Nu depășiți doza recomandată. Dozele mari de extracte din Senna pot irita intestinele și pot provoca greață și vărsături.