miniDino™ - acadele

miniDino™ este un supliment alimentar sub formă de acadele delicioase cu aromă de lămâie și portocală.

Conține extracte naturale din plante care ajută la o bună funcționare a sistemului imunitar: Mușețel, Salvie, Tei, Cimbru-de-cultură, Soc și Vitamina C

  • hidratează și calmează gâtul
  • reduce iritația faringelui și a corzilor vocale
  • susține sistemul imunitar

Compoziția specială se bazează pe ingrediente naturale din plante, caracterizate prin proprietăți hidratante și calmante pentru gât, suplimentate cu Vitamina C.

Ingrediente active
Vitamina C
Propolis
Tei
Salvie
Nalbă-mare
Cimbru-de-cultură
Soc
Mușețel, Salvie, Nalbă-mare, Tei

Ajută în caz de iritare a gâtului și a faringelui.

Cimbrul și Soc

Au o influență pozitivă asupra funcționării corecte a sistemului imunitar.

Propolis

Puternice proprietăţi antioxidante, antifungice şi antibacteriene

Extracte de plante

Ingredientele conținute în extractele de plante au proprietăți suplimentare, antiinflamatoare și antibacteriene.

Vitamina C

Vitamina C, sau acidul ascorbic după cum mai este numită, este una dintre cele mai cunoscute vitamine, care are un rol deosebit de important în apărarea organismului de acţiunea radicalilor liberi şi împotriva stresului oxidativ, principala cauză a îmbătrânirii fiziologice. O funcţie importantă pe care o deţine vitamina C este aceea de a ajuta la creşterea producţiei de colagen, proteină esenţială a corpului omenesc, care contribuie la menţinerea ţesuturilor, ligamentelor, cartilagiilor şi tendoanelor. Vitamina C este un nutrient esențial vieții, solubil în apă, implicat în producția de glucocorticosteroizi și de anumiți neurotransmițători (substanțe care permit transmisia influxului nervos), în metabolismul glucozei, al colagenului, al acidului folic și al anumitor aminoacizi, în neutralizarea radicalilor liberi și a nitrozaminelor, în reacții imunologice, care facilitează absorbția fierului la nivelul tubului digestiv.

Vitamina C

Tei (Tilia vulgaris)

Florile de tei sunt folosite mai ales pentru tratarea răcelilor, tusei, febrei, infecțiilor, inflamațiilor, presiunii arteriale înalte, durerilor de cap (mai ales migrenele), dar și ca diuretic (crește producerea de urină), antispasmodic și sedativ. Medicina tradițională asiatică folosește flori de Tilia (uz intern) ca tratament pentru vindecarea afecțiunilor tractului respirator, a febrei sau gripei. Florile de tei au în compoziţie un anumit tip de zahăr (care deosebeşte acest ceai de restul prin dulceaţa sa naturală), acid galic şi catecol, precum şi ulei esenţial numit farnesol, care conferă plantelor proprietăţi neurosedative şi antispastice, reducând inflamaţiile de la nivelul aparatului respirator şi fiind astfel de mare ajutor celor care suferă de viroze sau răceli.

Tei (Tilia vulgaris)

Salvie (Salvia officinalis)

Salvia se remarcã prin multe proprietãţi benefice, dar probabil cea mai notabilã dintre ele este aceea de a diminua transpiraţia(efect antisudorific pronunţat). Preparatele din salvie atenueazã procesele fermentative din intestin şi favorizeazã eliminarea gazelor, stimuleazã secreţia de bilã a ficatului, au un uşor efect hipoglicemiant, acţiune antispasticã, astringentã şi antisepticã, bacteriostaticã. Se mai menţioneazã şi un efect calmant asupra sistemului nervos.

Salvie (Salvia officinalis)

Nalbă-mare (Althaea officinalis)

Nalba este o planta ale carei proprietati terapeutice au fost folosite inca din cele mai vechi timpuri, in special pentru curatarea bronhiilor si protejarea mucoaselor. În medicina naturistă se folosesc florile, frunzele si rădăcinile. În trecut, nalba era foarte preţuită în medicina tradiţională datorită proprietăţilor terapeutice cu adevărat unice, fiind numită "regina plantelor vindecătoare". Conţinutul bogat de mucilagii îi conferă nalbei proprietăţi emoliente, antiinflamatorii, expectorante, laxative şi calmante, fiind de un real ajutor îndeosebi în afecţiuni ale aparatului respirator, renal şi digestiv. Calmează iritaţiile mucoaselor, tusea şi catarul bronşic, dezinfectează cavitatea bucală, curăţă intestinele, asigurând un tranzit intestinal normal.

Nalbă-mare (Althaea officinalis)

Cimbru-de-cultură (Thymus vulgaris)

Cimbrul e un remediu foarte eficient în caz de tuse și durere de gât, dar tot mai multele studii care i-au fost dedicate au arătat că cimbrul e un puternic antimicrobian, anticancer și alte beneficii. Preparatele pe bază de cimbru sunt indicate în caz de : dispepsii, dischinezii biliare, viermi intestinali, plagi, reumatism, gută, seboree. De asemenea, planta ajută la tratarea problemelor digestive precum aerofagia, eructaţia persistentă, flatulenţa, digestia leneşă şi fluxul biliar sărac, precum şi la calmarea tusei, guturaiului şi astmului.

Cimbru-de-cultură (Thymus vulgaris)

Soc (Sambucus nigra)

Florile de soc conţin pigmenţi organici, tanin, aminoacizi, carotenoide, flavonoide, zahăr, rutin, acid viburnic, vitaminele A şi B şi o cantitate mare de vitamina C. Ele sunt, de asemenea, un uşor laxativ, un diuretic, şi au proprietăţi sudorifice. Flavonoizii, inclusiv quercetina, se consideră că reprezintă acţiunile terapeutice ale florilor de soc şi fructelor de pădure. In conformitate cu ultimele studii, aceste flavonoide includ antociani, care sunt antioxidanţi puternici şi care protejează celulele împotriva deteriorării. Preparatele din flori de soc au acţiune sudorificã, diureticã, emolientã, antireumaticã, antinevralgicã şi stimuleazã rezistenţa organismului. Fructele şi sucul obţinut din fructe au o acţiune laxativã şi antinevralgicã.

Soc (Sambucus nigra)

Propolis

Amestec de substanţe de consistenţa răşinii, culese de pe cel puţin 20 de specii de arbori, propolisul este pentru stup o adevărată barieră de protecţie. De altfel, cuvântul propolis vine din greacă şi înseamnă „partea dinaintea cetăţii”. Propolisul este un excelent antibiotic, care acţionează progresiv inhibând dezvoltarea bacteriilor, refăcând ţesuturile lezate de către acestea, favorizând eliminarea secreţiilor în exces de pe căile respiratorii. Astfel, este eficient în ameliorarea bolilor respiratorii cu secreţii abundente şi a bronşitelor.

Propolis
Ingrediente activeCantitate per 1 acadea% Valoare nutrițională de referință*

Vitamina C/acid L-ascorbic

21.5

27%

Extract din flori de Tei

17

**

Extract din frunze de Salvie

19

**

Extract din Nalbă-mare

19

**

Extract din Cimbru-de-cultură

11

**

Extract din Soc

6.5

**

Extract de propolis

9

**

Mentol

3

**

* Valoare nutrițională de referință conform regulament 1169/2011
** Doza zilnică nu a fost stabilită

Ingrediente: zahăr; sirop de glucoză; corector de aciditate: acid citric monohidrat; vitamina C/acid L-ascorbic; extract# din frunze de Salvie (Salvia officinalis); extract# din rădăcină de Nalbă-mare (Althaea officinalis); arome de portocală și lămâie; extract# din flori de Tei (Tilia vulgaris); extract# din flori de Mușețel (Matricaria recutita); extract# din părți aeriene de Cimbru-de-cultură (Thymus vulgaris); extras 2:1 de propolis; extract# din fructe de Soc (Sambucus nigra); mentol cristalizat; colorant: curcumin (#extracte hidroetanolice 4:1)

Mod recomandat de utilizare: copii cu vârsta mai mare de 4 ani și adulți: 1 - 2 acadele pe zi

Acadelele nu trebuie mestecate. Copiii trebuie să utilizeze produsul doar sub supravegherea adulților.

Atenție: nu depășiți doza recomandată pentru consumul zilnic. Nu utilizați dacă sunteți alergic la produsele apicole sau la oricare dintre celelalte ingrediente ale produsului.

Suplimentele nutritive nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată, și nici un mod de viață sănătos.

Apariția cristalizării sau a petelor întunecate pe suprafața acadelei este cauzată de utilizarea extractelor de plante și nu reprezintă un defect al calității produsului.

Condiții de depozitare: A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. A se păstra la temperaturi între 15 și 25oC, ferit de lumină și umiditate.

A se consuma, de preferință, înainte de data de expirare înscrisă pe ambalaj.