Magneziul este un mineral esențial pentru funcționarea organismului. Magneziul ajută la menținerea normală a tensiunii arteriale, a oaselor puternice și a ritmului cardiac stabil.
Beneficii ale magneziului
Experții spun că mulți oameni nu mănâncă suficiente alimente cu magneziu. Adulții care primesc mai puțin decât cantitatea recomandată de magneziu sunt mai susceptibili de a avea markeri de inflamație crescuti. Inflamația, la rândul său, a fost asociată cu afecțiuni majore de sănătate, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și anumite tipuri de cancer. De asemenea, un nivel scăzut de magneziu pare a fi un factor de risc pentru osteoporoză.
Există unele dovezi că consumul de alimente bogate în magneziu și alte minerale poate ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale la persoanele cu hipertensiune arterială.
Magneziul intravenos sau injectat este utilizat pentru a trata alte afecțiuni, cum ar fi eclampsia în timpul sarcinii și atacurile severe de astm. Magneziul este, de asemenea, ingredientul principal al multor antiacide și laxative.
Deficiențele grave de magneziu sunt rare. Sunt mai probabile la persoanele care:
Furnizorii de servicii medicale sugerează uneori ca persoanele cu aceste afecțiuni să ia suplimente de magneziu.
Cum afectează magneziul sănătatea mintală?
Pe lângă anxietate, nivelurile scăzute de magneziu au fost asociate cu:
Magneziul joacă două roluri importante în creier, care pot contribui la aceste simptome:
Ar trebui să iau suplimente de magneziu pentru anxietate sau depresie?
În timp ce dieta este punctul de plecare pentru creșterea aportului de minerale în general, este posibil să nu fie suficientă pentru unele persoane cu afecțiuni de sănătate mintală, din cauza:
Care sunt efectele secundare ale suplimentarea cu magneziu? Este sigur?
Magneziul este, în general, foarte sigur, iar efectele secundare grave și toxicitatea sunt ambele rare.
Pentru majoritatea oamenilor, organismul gestionează eficient excesul de magneziu eliminându-l prin scaun, motiv pentru care cel mai frecvent efect secundar este scaunul moale sau diareea.
Deși este foarte rar ca magneziul să atingă niveluri toxice, semnele de toxicitate includ scăderea tensiunii arteriale, letargie, confuzie, tulburări ale bătăilor inimii, amețeli, slăbiciune musculară și dificultăți de respirație. Pacienții cu insuficiență renală prezintă un risc mai mare pentru efectele adverse ale magneziului. De asemenea, magneziul poate interfera cu anumite medicamente, inclusiv cu diverse antibiotice și medicamente pentru diabet sau hipertensiune arterială. Dacă se aplică oricare dintre aceste condiții, este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe suplimentarea cu magneziu.
Încearcă suplimentele alimentare Novolife!
De peste 43 de ani în crearea produselor inovatoare pentru îngrijirea părului și a scalpului
Descoperă produseleCremă pentru regenerarea țesuturilor - un produs inovator, 100% natural, recomandat de medici specialiști.
Descoperă produsulProtecție ridicată, prevenind efectele neplăcute ale expunerii îndelungate la razele soarelui.
Descoperă produsele